Faliyetlerimiz
London College of Music (LCM)
İngiltere’nin en prestijli ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden University of West London tarafından sağlanan uluslararası bir müzik sertifikasyon sistemidir. LCME‘nin Sertifika ve Diploma Programları, İngiltere Eğitim ve İstihdam Bakanlığı DFEE’nin ve uluslararası kurullar tarafından gerekli görülen standartlara uygundur. LCME Sertifikaları, İngiltere’deki “Ofqual”, Galler’deki “Qualifications Wales” ve Kuzey İrlanda’daki “CCEA” tarafından tanınan belgelerdir.
Royal Academy Schools Of Music (ABRSM)
Dünyanın en prestijli müzik okullarından olan İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi, 100’den fazla ülkede uzaktan eğitim faaliyetleri de göstermekte olan prestijli bir müzik eğitim kurumudur. Farklı standartlarda eğitimler veren okul, ülkemizde de bir çok akredite edilmiş kurumsa faaliyetlerini sürdürür. Royal Akademi nedir? Sorusunun cevabı da bu noktada verilmektedir. İngiltere merkezli yaygın eğitim kurumu olan Royal Academy, uzaktan eğitim durumunda dahi giriş sınavları ile öğrenci kabul eder ve öğrencilerini aşamalı sınavlar ile teste tabi tutarak, gelişimlerini tesciller.
Piyano
Piyano çalmak bizim tuşlarla olan ilişkimizi güçlendirebilmemiz ve elde ettiğimiz sesleri kontrol altına alabilmemiz açısından çok önemlidir. Görme, duyma duyularımız ve kas hareketlerimizi kullanabilmenin yanı sıra beynimizin birden fazla bölgesini çalıştırarak çok yönlü bir koordinasyon çalışmasını bizlere sağlar. Bizim gelişmemiz için önemli bir yere sahiptir. Piyano çalarken iki anahtar okumak(sol ve fa) beynin çok yönlü düşünebilmesini sağlamaktadır. Yine akademik çalışmalar ortaya koymuştur ki piyano çalan öğrencilerin dil gelişiminin de hız kazandığı özellikle yabancı dil öğreniminde çok başarılı oldukları belirlenmiştir.
Keman
Keman, viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Dört teli vardır. Akort sesleri pesten tize sol, re, la ve mi'dir. Hiçbir çalgıda olmayan ses rengiyle, çok zengin bir anlatım gücü vardır. Keman, en şık solo çalgılardan biri olarak günümüzde en çok ilgi gören tınısı insan sesine yakın enstrümanlardan biridir. Perdesiz olması diğer enstrümanlara göre çalınışını biraz daha zor kılsa da her yaştan insan için düzenli çalışmayla çalınabilecek içli, duygulu, asil bir enstrümandır.
Bateri
Çoğunluğun düşündüğü gibi bateri (davul) çok hızlı olmaktan ibaret değildir. Denge ve akıcılık gerekir. Düzenli olarak metronom ile çalışmalıdır. El-ayak kombinasyonları gibi teknikler üzerinde alıştırma yapılmalıdır. Bu müzik aleti müzik kulağı gerektirir. Fakat müzik kulağınız çok iyi değilse bu enstrümanı notalı bir şekilde de kullanabilirsiniz. Davul kitleri tamamen kişinin isteğiyle düzenleneblir. Darbuka dahi ekleyen davulcular mevcuttur. Bununla beraber, zil seçenekleri de yeni crashler, splashler, chinalar, raw ve cow beller, sentez ziller olan ride-crash, splash-china, splash-crash, vb. eklentilerle çoğaltılabilir.
Klasik Gitar
Gitarın; kökeni kesin olmamakla beraber 8. yy.’da Araplar vasıtasıyla İspanya’ya, oradan da Avrupa ülkelerine yayılıp geliştiği söylenir. 7 tellisi ilk kez 1982 yılında piyasaya sürülen gitarlara daha sonra 8 ve 9 telli olanlar eklenmiştir. Neredeyse bütün müzik türlerinde kullanılmaktadır. Klasik gitar tüm gitar türlerinin atası olarak tanımlanabilir. Gitarın gövdesinin ortasında ses deliği denilen yuvarlak bir boşluk bulunur. Gitarın telleri titreştiğinde gövdenin içinde bulunan hava titreşir ve tek çıkış noktası olan bu yuvarlak boşluktan dışarı ses olarak geri çıkar.
Yan Flüt
Kökeni M.Ö. 500′lere kadar giden ve en eski müzik aletlerinden biri olan flüt değişik şekillerde üretilmiştir. Avrupa’ya ise 12. yüzyılda, öncelikle Almanca konuşulan bölgeler olmak üzere girmiştir. Askeri bandolarda kullanılan flüt, bir dönem “Alman flütü” ismini almıştır. Çağdaş flüte en çok benzeyen yan flüt tasarımı 12. yüzyılda Almanlar tarafından yapılmış, bu nedenle bu flüte Alman flütü denmiştir.
Bağlama
Bağlama ya Türk Halk Müziği’nde yaygın olarak kullanılan telli tezeneli bir çalgı türüdür. Yörelere ve boyutlarına göre kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, ikitelli, tambura, tar gibi değişik isimlerle tanınır. Kullanılan tekniğe göre mızrap veya parmaklar ile çalınır. Parmaklarla çalma tekniğine şelpe ve dövme denir.
Elektro Gitar
Elektro gitar çok basit bir tanımla tellerin titreşimini gövdesinde bulunan manyetikler sayesinde elektrik akımına çeviren ve bir amfi yardımıyla akımı yüksek seviyede sese dönüştürebilen gitar türüdür. Klasik gitara nazaran daha dolu bir sese sahiptir. Diğer gitarlarla elektro gitarların kısımları aynıdır. Ek olarak elektro gitar için birkaç bölüm daha eklenebilir. Bunlar: Tremolo kolu, manyetikler, ses ve ton ayarı, switch, vb...
Bas Gitar
Bas gitar, çoğunlukla dört teli olan ve kalın ses veren telli bir çalgıdır. Günümüz müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarından biridir. Bas gitar yoğun olarak rock, metal, caz, pop, blues, funk ve R&B gibi müzik türlerinde kullanılır. İlk olarak Fender tarafından 1950'li yılların başlarında Fender Precision Bass modeliyle üretilmiştir.
Akustik Gitar
Görünüş itibariyle klasik gitarı andıran akustik gitarın gövdesi, klasik gitardan biraz daha şişman ve basıktır. Daha dar bir sapa ve çelikten yapılmış tellere sahip olması, akustik gitarın klasik gitarla arasındaki en büyük farktır. Tellerin çelikten olması, akustik gitarın klasik gitardan daha basınçlı gergin bir sapa sahip olmasını ve sesinin klasik gitardan daha sert ve temiz çıkmasını sağlar.
Şan
Fiziksel teknikler kullanılarak doğru seslerin çıkarılması amaçlanır. Bilinenin aksine sadece opera eserleri seslendirilmemektedir. Oluşan bu yanlış kanı akademik müfredatın ülkemizde ve dünyada klasik batı müziği üzerine kurulmasından kaynaklanmıştır. Bir operacı, rock ve pop şarkıcısı aynı nefes, diyafram, yüz, ağız, dudak pozisyonlarını kullanmaktadır.